Aiki-Budo Sport, vechtsport in hart en nieren

Aiki-Budo Sport is een naam die voor iedere beoefenaar van vechtsporten een bekende klank heeft. En dat kan haast niet anders als je terugkijkt naar de mooie geschiedenis van dit bedrijf.

Jan en Joke Lodewijks

Jan en Joke kenden elkaar al vanaf hun achttiende en trouwden al jong. In de vijftiger jaren kwam Jan in aanraking met Jiu Jitsu. Hij was direct enthousiast en vechtsport was vanaf dat moment niet meer weg te denken uit zijn leven. Op een gegeven moment stapte hij over naar Judo, een sport die beter aansloot bij zijn visie. In de jaren zeventig landde er nieuw fenomeen in Nederland, Aikido. Jan kreeg les van namen zoals Sugano en Tamura en werd later een pionier op het gebied van Aikido in Nederland.
Jan en Joke runden meerdere sportscholen en hebben enorm bijgedragen aan de populariteit van Aikido in Nederland. Jan overleed onverhoopt in 2010, maar liet een rijke historie achter.

Aiki-Budo Sport en Ronin

Aiki Budo Sport werd in 1979 opgericht door Jan en Joke Lodewijks. In de beginjaren was het bedrijf gericht op de verkoop van artikelen voor de traditionele budosporten. Aiki-Budo was dé leverancier van vechtsport materialen in Amsterdam en omstreken. Het kick- en thayboxing stond toentertijd nog geheel in kinderschoenen en zou pas later een enorme ontwikkeling doormaken in Nederland. In de jaren negentig werd het merk Ronin opgericht. Onder dit label werden eerst alleen karate- en judopakken geproduceerd. Naar mate andere vechtsporten hun intrede deden in Nederland werd Ronin een complete lijn van vechtsport materialen voor zowel de traditionele als voor de (harde) contact vechtsporters, denk bijvoorbeeld aan scheen- en gebitsbescherming en bokshandschoenen voor heren, dames en kinderen.

De winkel en webshop voor vechtsport in Nederland

De fysieke winkel van Aiki-Budo Sport is gevestigd in Amsterdam. De medewerkers hebben stuk voor stuk ervaring met vechtsporten en kunnen je een persoonlijk advies geven over de aanschaf van vechtsport artikelen. Is Amsterdam te ver voor je, dan kun je ook winkelen via de webshop.

Wil je Aiki-Budo Sport ervaren? Bezoek dan de echte winkel als je in de buurt bent. Met een oppervlakte van 170 m2 en de rijke voorgeschiedenis is je bezoek meer dan de moeite waard.