Spyderco Sprintruns: exclusieve messen voor liefhebbers

In de wereld van de vouwmessen is er waarschijnlijk geen merk dat zo herkenbaar is als Spyderco. Hun bladvormige messen en agressieve styling maken ze herkenbaar vanuit de andere kant van de kamer. Opgericht in 1976 in Golden, Colorado door Sal Glesser, stond het eerste item dat het bedrijf produceerde bekend als de Portable Hand. Het was een stalen apparaat dat in je handpalm moest passen en het zag er wat vaag uit, vandaar de naam Spyderco.

Na verloop van tijd bleek de vindingrijkheid van Glesser beter in het maken van messen dan in gereedschappen, met een unieke opening met één hand, combinatie- en kartelranden en onvermoeibare betrouwbaarheid, brak het bedrijf door en nam vervolgens een groot deel van de markt voor zakmessen in.

Spyderco Sprintruns: oog voor details

De Spyderco van vandaag de dag heeft nog steeds dezelfde toewijding aan kwaliteit die ze altijd al hadden, en ze hebben ondanks hun groei nog steeds veel aandacht voor details van hun messen. Dat zie je ook bij het Spyderco Sprintruns assortiment. Ze zijn geliefd bij iedereen die van messen houdt, van de amateur tot de oude pro, en dat is te danken aan hun goede sluitmechanisme, redelijke prijzen en hoogwaardige materialen. Hoewel wij geloven dat je met een Spyderco niet verkeerd kunt gaan, als je echt een bijzonder mes wil kopen dan raden we een Spyderco Sprintrun aan.

Spyderco Sprint Runs: voor verzamelaars

Spyderco Sprint Runs zijn beperkte verzamelaarsmessen die geen deel uitmaken van de reguliere Spyderco collectie. Het kunnen unieke versies zijn (met verschillend bladstaal, handvatmateriaal, handvatkleur…..) van de huidige modellen of van reeds beëindigde ontwerpen. Elke Spyderco Sprint Run is een eenmalige productie, zodra ze uitverkocht zijn, worden ze niet meer geproduceerd. Door de strenge limitering (vaak slechts 1200 stuks wereldwijd) moet je er snel bij zijn als je er een in het bezit wilt krijgen. Wij raden je daarom aan om direct te bestellen als de kans zich voor doet.

Knifestore.nl is een kleinschalige messenwinkel in Nederland die gespecialiseerd is in de verkoop van Spyderco messen. Over het algemeen hebben zij enkele spintrun producten op voorraad.